Cocoon

http://www.cocoonhouse.fi : shop@cocoonhouse.fi /

Cocoon on kotimainen, Lahdessa valmistettu naisten -ja lastenvaatemallisto. Cocoonin sydän sykkii ekologisuudelle, eettisyydelle ja pienelle hiilijalanjäljelle. Kotimaisuus on meille materiaaleja valittaessa sydäntä lähellä, mutta hankimme myös muualla Euroopassa valmistettuja, turvallisia materiaaleja. Me tunnemme kangasvalmistajamme ja lähes poikkeuksetta kangasrullista löytyy joko GOTS-sertifioinnista tai Ökotexistä kertovat merkinnät. Testaamme mallistoon valitut materiaalit itse useaan otteeseen, ennekuin ne päätyvät leikkuupöydälle. Ommeltavat tuotteemme valmistetaan Lahdessa, neljässä eri ompelimossa. Yhteensä tuotteitamme tällä hetkellä leikkaa ja ompelee 10 ammattitaitoista ja upeaa ompelijaa. Alustavan kaavoituksen tuotteille tekee suunnittelija itse, eli Riikka, mutta käyttää apukäsinään muitakin ammattilaisia. Tuoteemme on tällä hetkellä kaavoitettu kaksoiskokoon, niin pitkälle kuin mahdollista. Lasten koot kulkevat 10cm välein ja leikkaamme niitä niin plajon kuin mahdollista naisten tuotteiden paloista tai sovittelelmme ne naisten tuotteiden oheen. Tämä takaa myös tehokkaamman tuotannon ja mahdollisimman pienen leikkuujätteen. Leikkuujäte lajitellaan jatkokäyttöön, esim. pipoihin, taskujen vuoriin, lastenvaateiden osiin tai revittäväksi esim. sisustystyynyjen täytteeksi. Osa lahjoitetaan pienille taiteilijoille päiväkoteihin ja kouluihin. Mahdollisimman vähän jätettä päätyy energiajätteeksi. Emme halua kulkea massamuodin mallistoaikataulujen mukana vaan perusmallistomme on slowfashionia. Jatkuva tarina, johon lisäämme mausteita vuodenaikojen mukaan. Tervetuloa tutustumaan meihin!


0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *